lördag 31 januari 2015

Fri helg ...., eller frihelg.


Och pv har tidigt på morgonen tagit harry på en lång cykelrunda .., eller lång och lång, sex kilometer kanske ..., det är ute i ödeskogen nästan och man passerar Guds gröna ängar .., låter det inte härligt?

På dylika äventyr får inte Nelly följa med, så några timmar senare tar jag henne och så går bara vi på prommis. Förbi stallet .., hästhagen .., och bakvägen in i reservatet. Det är knöligt och bökigt och nära att jag ramlar både nu och då (mest då ...) och på ett brant ställe kasar jag liksom ner och får locka på Nelly och är tacksam för små godisbitar i anoraksfickan.


På ett ställe är det alldeles omåttligt snårigt och jag får gå tillbaka och hämta henne .., ja, jag bär henne över värsta stickiga-slånkvistarna. Men sen ..., sen blir det fart på pigan!



På väg ut ur hästhagen/reservatet. Vid den nedre pilen, där är det en liten "bro" av snorhala brädor .., och det är alltid lika roligt att se när Nelly ska ta sig över .., hon är  v ä l d i g t  spänd.

Vid den övre pilen, dä rär grinden som harry lätt som en plätt hoppar över, men där har nu den lilla krabaten lärt sig att man kan smita igenom på ett annat sätt. Och då blir det bråttom hem!

Nu stundar kaffe och skidåkning och kanske en tur in till stan för att titta på när Anna från Helsingborg, hon som en gång hade en blogg som hette Mandalaya (hette den så ...?), hon som blev brandman och så småningom flyttade till Stockholm .., hon ska nämligen tävla i cross-fit här i Halmstad.

Det är planerna.

2 kommentarer:

gunnar i vaplan sa...

Ser väldigt skönt ut utan snö!
Kollade efter Mandalayabloggen, här är länken och jisses va många fina bilder det finns på den sidan.

mossfolk sa...

Det är som en helt annan värld, alldeles snöfritt. Och hon ser ut att tycka att livet är toppen, lilla Nelly :)
Här finns för övrigt alltid godisbitar i fickan, men det händer ändå att den trefärgades långa öron gör att han inte hör när man ropar... för nog måste det väl bero på öronen?! ;)