torsdag 27 november 2014

En ledig torsdag ...


Och husets herre är eländig värre .., kraxar och har sig, men kan omöjligen bli hemma, fast jag tycker att det är vansinnigt att ge sig av.

"Det går inte, vi ska ha två prov idag och en av mattelärarna är barnledig och nej, det blir alltför struligt .., men jag tar bilen ...", säger den krasslige.

Själv mår jag bra - något att i sanning vara tacksam för när jag läser hur andra har det -, och ska om någon timme bli hämtad till friherrinnan och där ta bilder av hennes tävlingsbidrag, ja, hon har lagat något delikat i matväg (får vi hoppas) som nu ska fotograferas och sen är det bara att hålla tummarna.

Så länge ger jag småfåglarna mat .., flyttar den största fröautomaten en bit bort, så inte grannens tuffe lille katt Messi kommer åt att sitta där och vänta på lunchen lika enkelt ..., och fåglarna blir alldeles förvirrade  .., "men vad är nu detta!! den har ju hängt på samma ställe i flera år!!", ja, ja, kanske att jag får flytta tillbaka den?

Det är kyligt ute .., klar luft .., och jag har aldrig någonsin under mina år här sett sååå många sträck av gäss som flyger mot havet till. Måhänd är det helt optimalt flyttväder just idag?

Inga kommentarer: