onsdag 1 oktober 2014

Den där lediga dagen ...


..., den flög sin kos.

8 kommentarer:

mossfolk sa...

Näe, mina lediga dagar var heliga. Jag hade nog faktiskt tyckt att det varit jättejobbigt om sådana sms kommit susande...

Ruta Ett sa...

Ja, vad gör man inte för sina arbetskamrater!
Jag tror inte att jag kunnat säga nej, heller!

Elisabet. sa...

Ruta Ett och mossfolk: jag är hopplöst dålig på att säga nej, jag tror möjligen att det har hänt en gång under alla år .., däremot om nån konsekvent byter med mig och aldrig vill byta tillbaka - när jag vill vara ledig - det hände på en annan arbetsplats, då tappar man ju sugen.

Sen beror det väl på hur mycket man arbetar. Om jag nu är ledig onsdag, torsdag och fredag .., då känns det lite småaktigt att inte kunna ta fem timmar ,-)
Du hade kanske heltid, mossfolk?

cruella sa...

Jag brukar också säga ja om någon frågar, jag vet att jag har igen det en annan gång om det kniper till sig för mig själv. Men det beror ju som sagt var helt på hur man jobbar - är det den ENDA lediga dagen som går bort på en hel vecka så är det en annan sak. Och då kanske de inte heller skulle fråga...

Elisabet. sa...

cruella: nej, då är det ju en helt annan sak, men i princip så säger jag ja .., också med tanke på att det blir svårt att säga nej när jag frågar ,-)
Plus att det ju alltid är trevligt när lönebeskedet kommer, ja, med lite extratimmar, det kan jag inte komma ifrån.

mossfolk sa...

Ja det var förvisso heltid. Och jagär också hopplöst dålig på att säga nej. Förmodligen hade jag svarat men ett "självklart" även om det kändes allt annat än just så ;)

Steel City Anna sa...

Oj, de gav dej verkligen inte ens chansen att säga nej. Inte helt ok enligt mej. Men så länge det känns bra för dej själv är det ju inga problem.

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, hade jag arbetat heltid, då hade det varit helt annorlunda, det tror jag.

steel city anna: det var så här att jag hade glömt min mobil på jobbet och när jag hämtade den igår morse, upptäckte jag tre likadana meddelanden från Mattias. Då ringde jag honom och förklarade hur det var ..., jag brukar svara bums annars.
"Jag ska kolla med chefen, han kanske vill ta det ikväll ...?" sa han då.

Så det sista meddelandet från M, det är väl mer en bekräftelse på att chefen inte kunde. Vi hade haft ett samtal innan, alltså ,-)