måndag 15 september 2014

London .., fredag.

"Få se nu .., var ska vi gå härnäst ...?"

Vi bestämmer oss för att besöka Imperial War Museum och vi stiger av vid tunnelbanestationen Elephant & Castle, men något museum ser vi inte skymten av .., och till slut frågar vi en förbipasserande man och han pekar och säger att "åt det hållet" och då hittar vi.
Tänk, alla dessa vänliga människor!

Muséet ligger lite på en kulle och där är mängder med besökare och på plan 1 och 2 får man veta en hel del om första världskriget och på de övriga våningarna - med trappor som löper som Z:an och rakt upp i himlen - är det andra världskrigets tur.

Själv håller jag mig där nere .., besöker en shop och köper retrovykort .., allt medan pv läser och läser på vartenda plakat.
Några trappor tänker jag inte kliva i (på ditvägen hamnar vi i en tunnelbana med etthundraelva trappsteg rakt upp hela tiden och om jag säger som så .., så känns det att mitt högerknä är som det är ...) .., och jag ledsnar snart, säger till pv att han kan gå där inne i timmar om han så önskar, men själv går jag ut och sätter mig i solskenet.

Hotellet där vi bor har ingen wifi (jo, om man betalar 100 kronor per dygn), annars hade jag kanske kunnat läsa någon hemifråntidning på nätet, nej, jag sitter där och tittar på alla människor som kommer och går.

Många äldre män blir stående framför två jättelika kanoner vilka använts på krigsfartyg, framför allt under första världskriget .., andra slår sig ner på nån bänk och vilar trötta ben .., ett par äldre damer pratar länge och väl med varandra.


Själv sitter jag på en grönmålad bänk och studerar två parkarbetare som blåser löv - eller föser ihop löven i en stor hög - och där är en liten pojke som i ett obevakat ögonblick hoppar och skuttar i den enormalövhögen och männen med blåsmaskinen ropar "hallo!! halloooo!" till pojkens mamma som äntligen förstår att detta är ju inte så värst lajbans .., nu yr löven omkring!

Och jag själv .. ja, jag tittar på två unga flickor på en bänk intill och fascineras storligen över fenomenet med lågt skurna byxor.

Så var det den där dagen.

Inga kommentarer: