måndag 25 augusti 2014

Bakom slöjan ...


Under flera timmar per dag leker hundarna för sig själva ute på gräsmattan.
Molly har en liten metallbricka med sitt namn och mitt mobilnummer ingraverat på plåten och den brickan - eller skramlet från den - gör att man hela tiden hör var hon håller hus.

Ibland kommer dom in och kollar vad matte pysslar med.


Men Molly tycker att spetsgardinen är lite läskig .., så hon står utanför en stund och väntar helst på att någon (läs: matte ...) ska komma och bereda väg för damen.

För övrigt gör vi minsta möjliga.
Efter en helvetisk kväll och natt med alldeles omåttliga smärtor i benen, tackade all energi för sig och gav sig av. Jag tog på mig anoraken som till tröst .., ungefär som den där gången när jag hade räckt upp handen i Filadelfia och ville bli frälst och sen ångrade mig - då gick jag också omkring med en anorak under en hel helg, som till skydd på nåt konstigt vis.

Ungefär så är det idag.

Men så piggnar man till och kokar en fisksoppa som lätt som en plätt räcker till åttioen personer och man tänker att man  a l d r i g   någonsin i livet lär sig!
Det där med att vara måttlig .., är den en gåva som ges till särskilt utvalda människor, tro?

Och snart kommer pv hem och sen stundar tre dagars arbete och på söndag är det inventering.
På min lott faller frimärken och annat postaktigt.


8 kommentarer:

Tankevågor sa...

.....och jag får skrattanfall här.....trots att jag tycker synd om dig och din värk. Men det där med måttlighet kära vän....DET kan vi nog inte bli beskyllda för varken du eller jag. Vi har väl andra "gåvor" kan jag tänka mig. ;-) (Hoppas jag)

Hoppas soppan blev god.....och du....bilden med Molly bakom gardinen är helt underbar.


Lisbeth

Elisabet. sa...

Tankevågor: och jag ler när jag läser dina rader :) Jaså, du tillhör också den där sorten? Pappa brukade skratta och säga att han visste precis vem Jesus borde haft med sig när han delade ut bröd och fiskar .., "det hade varit perfekt med Ann-Gerd, hon gör alltid så stora laddningar mat!"

Anonym sa...

♥ ♥ ♥
Är det vädret som gör att du får ont Elisabet, eller är det för att du har börjat arbeta igen?

Kram!
afBabs

Elisabet. sa...

afBabs: jag sa just till pv, att igår hade det varit ett förfärligt åskande bara här i närheten, det var säkert därför? Sedan jag fick proteserna är det som om jag har blivit en formidabel barometer.

Ruta Ett sa...

Inte konstigt att energin är slut efter en sån natt med så mycket ont!
Hoppas att du snart blir bättre - eller vädret!

Ruta Ett sa...

Nej, jag menar förstås mest att du ska bli bättre och snart kan skutta liksom hundarna. ;-)

Ingela sa...

Soppa går liksom inte att göra lagom av. Innan man har pytsat i de grönsaker som ska koka kortast tid brukar jag få leta igen en större gryta och hälla över.

Bert Bodin sa...

Men du fryser väl in resterna. Eller nå't.

Hörde igår att vi slänger omåttligt mycket mat.

Vi har blivit riktigt duktiga på att använda "rester" i olika sammanhang.

Stompad potatis smakar bra på hårdbrödmacka med sill ...
Bara ett exempel.

Vi slänger så gott som aldrig något bara för att bäst-före-datum har passerat. En vanligt oöppnad mjölkliter håller minst en vecka efter. Minst! Det är bara att lukta och smaka.

Häromdagen gjorde jag en kall sås på en halv burk crème fraiche som var mer än 10 dagar "gammal". Alltså, dessutom öppnad. Och vi lever än.