onsdag 23 april 2014

Onsdagmorgon i landet Halland ...

Bilden togs vid kvart i sju. Morgonsol över Eckes lillstuga.

När klockan är fem går reveljen .., då är det dags för pv att lämna bingen!
Själv ligger jag kvar under det blommiga täcket ..., fönstret står på glänt och småfåglarna kvittrar som galna!
Det är väl det här med våren, förstås.

Att vara sjukskriven under lång tid känns märkligt.

Kan man inte köra bil eller moped, blir man mer eller mindre bunden till hemmet.
Mest mer.
Så här sitter jag om dagarna.
Särskilt spännande blir inte tillvaron .., det är korta eller lite längre promenader ..., en titt i postlådan .., besök i växthuset ..., och man tackar sin lyckliga stjärna för friherrinnan som kommer med dels en bok, dels en packe lättläsa tidningar, såna som har mängder av recept och korsord!

Och så tittas det på tv.

Det är nyheter kors och tvärs och västnytt (som aldrig lyckas parera övergången till eller ifrån den ordinarie kanalen, så det blir mörkt i rutan ett tag ...) och det är det vanliga förstås .., elände och mera elände och jag låg i sängen och tänkte på bråket i Norrköping som blev så våldsamt .., tänk, bara tänk tanken .., att det hade skett här på Ejdervägen, att våra grannar Gun och Göran skulle ha blivit osams med sina släktingar och att jag hade vaknat och upptäckt att två män dödats och låg utsträckta på gräsmattan och äldre och yngre släktingar skulle ha fäktats med knivar .., ja, han lillkillen som inte kunde säga harry med r, utan "hajjy!", tänk, om allt det hade hänt här!

När sånt här händer, då är jag helt förvissad om att en hel svärm med stekta sparvar flyger rakt in i gapet på SD, som säkerligen sitter och gnuggar händerna av förtjusning.

Jag vet ju hur jag skäms när svenska ungdomar svinar ner och lever rövare på skidresor till Alperna - i alla fall var det så tidigare -, hur ska då inte landsmän till den här hetlevrade släkten skämmas?
Det är vad jag tror.

Och nu blir det påtår.

1 kommentar:

Turtlan sa...

Mitt i prick. Så tänkte jag också. Det blir vatten på kvarn för SD det.

PV är mäkta morgonpigg. Jag har inte der minsta av den talangen.

Men nu ska det bilen cykeltur till kära kompis B som också är ledig idag. Men de där nu inte så små barnen som har påsklov lär jag väl inte se röken av.... Kompisar drar mer än Tant Turtlan.

Aloha!