måndag 9 januari 2012

Måndagsfönstret ...


... finns i ett gult hus på en kulle - närmare bestämt i ett kök -.

Här speglar sig fönstet i dörren som leder ner till källaren.

Det är som en underjordisk källare, alltså inget riktigt rum, och där finns en svindelbrant trappa, några hyllor och åtskilligt med "rat".., och inte en enda gång har jag vågat mig på att titta hur där egentligen ser ut, ja, där längst nere i mörkret.

Nu vet jag: som en Hitchcock-källare är det .., ni vet, en sån här där maken gräver upp golvet för att sedan placera sin fru där under, ja, henne har han förstås slagit ihjäl med en yxa och nu gäller det att skynda sig innan någon upptäcker vad som har skett.

Just en sån källare.

Ofta finns lite vatten på golvet, där längst ner.

Direkt till höger när man öppnar dörren, finns hyllor längs väggen och där står ibland mjölkförpackningar, burkar med rödbetor eller små burkar med öl från Danmark.

På spikar på väggen hänger plastpåsar fyllda med grapefrukt, apelsiner och citroner - det är dom som pressas var morgon och det är det bästa jag vet - och så finns där andra spikar där pv:s verktyg sitter på rad, ja, han har ritat konturerna av varje verktyg, verkligt prydligt är det, men jag tror att någon som flyttat in i det här huset har förstört ordningen en aningen.

Ja, ungefär så är det.

// Och Hitchcock ..., vilka filmer den mannen gjorde!
Det är den här filmen jag har på dvd och lottar ut på Uppmuntringslotteriet, då heter den "Slå nollan till polisen .." och den är hur bra som helst.

Handlingen: make som tröttnat på sin hustru lejer en mördare för att ta hustrun av daga .. men nu går det inte riktigt som han har tänkt sig ..., ja, som maken tänkt sig, alltså.

I den här filmen försökte Hitchcock att - med vissa trick -, få det hela att se lite 3-dimensionellt ut.

Jag tycker att den mannen var m ä s t e r l i g på att göra nervkittlande filmer.

5 kommentarer:

SoF sa...

Tror du att jag gillar dagens fönsterbild?
Svar: Jaaaaa! :)

Glad måndag/SoF

Elisabet. sa...

SoF: ja, det tror jag ,-))

Evas blogg sa...

Underbar bild. Jag tog också en skuggbild idag. Tror jag ska lägga ut den. Källare, nej de är aldrig roliga. Vi hade en när vi bodde på landet, varje vår steg det vatten i den arma källaren. Bara att pumpaoch gilla läget. Urk.

annannan sa...

Vilken bild! Den får DU pris för i ett uppmuntringslotteri som jag uppfinner precis här och nu.

Nu måste jag bara fundera på vad du kan tänkas vilja ha som jag kan skicka på posten.

Och så får du mejla mig din adress! (Nu tror jag visserligen att om jag skriver Till Bloggmadamen Elisabet i landet Halland så kommer det fram men man vill ju inte ta risken med en lotterivinst!)

Elisabet. sa...

Eva: ja, skuggbilder är så härliga, det tycker jag verkligen! Men mest tycker jag om din humlebild ,-)

annannan: haha .., men det behöver du verkligen inte! Men ..., om du prompt vill skicka nånting, så kan du ju skicka ett litet, litet, litet paket lösa kryddor, så kan vi ha det som vinst ,-)