tisdag 13 december 2011

Tvärstopp ...

Klockan 18.00 ska bussen från Halmstad anlända till Stora Skipås och där hoppar pv av och ska så promenera hem i kolsvarta mörkret, vilket tar ungefär fjorton minuter (någon - en tävlingsinriktad typ - har tagit tid, förstås ....).

Ikväll ösregnar det vid halv sex och jag tänker att stackars pv .., så jag tar bilen och kör och parkerar en bit längre bort från busshållsplatsen och så sitter jag där i regnet och lyssnar till nya cd:n som är mer än underbar och jag håller noga koll på bilar som passerar, så där så jag inte ska missa bussen.

Så glad han ska bli! tänker jag.

Så snäll och omtänksam jag är! tänker jag också.

Och så kommer bussen och jag vrider om nyckeln och ska till att ge mig iväg ..., men då är bilen stendöd.

S t e n d ö d.

Och hur jag än bär mig åt, så händer ingenting och jag får nästan panik .., jag har ju kört dit i mina Birkenstock och ingen reflex har jag och ingen mobil och det är ett par kilometer hem!

Beslutar mig för att gå till husen en bit bort och knacka på och helt enkelt be att få låna en telefon, men hur vi ska göra med bilen, det återstår ju att se?

Då upptäcker jag en man som kommer gående i mörkret, jo, det är samme man som jag en gång berättade om här på bloggen .., han har en gråhund och en tax .., och jo, det är verkligen han och han frågar och jag förklarar och mannen försöker på olika sätt att lösa problemet, men icke.

Till sist hämtar han sin bil från garaget och skjutsar hem mig.

Vilken ängel!

I nästan samma stund kommer pv och regnet har sedan länge upphört ...(helt meningslöst var det att köra dit ...) och jag snubbelberättar och nu har vi ätit hemkokt risgrynsgröt och tagit kaffe till efterrätt, medan pv laddar ett annat batteri (ja, jag satt i bilen och lyssnade till cd-skivan och hade kanske lyset på också ..., å, så dumt av mig!) och så får vi åka iväg med moppen och batteriet och se hur det går.

Fungerar inte det, får vi be grannen Nilsson att vi får låna deras bil och göra ett försök med startkablar.

Håll tummarna!

Senare:

Nej, det fungerade inte.
Inte hade pv lust att fråga grannen heller, sånt tycker han känns pinsamt, men det gör inte jag - inte ett dugg -, så jag knatade iväg och knackade på hos nästan den enda grannen som bor här året runt - Nilssons -.

Herrn i huset har svårt hjärtfel, så det var helt uteslutet att be honom om hjälp, alltså förklarade jag hur det låg till och frågade om vi fick låna deras bil och försöka med startkablar?

Jag sa också att felet var helt och hållet mitt ,-)

Jodå, det gick sååå bra, så bra och jag fick köra automatväxlad VW och sen fungerade det inte med startkablarna - batteriet var totalt stendött - (enligt pv), så batteriet togs ut och hem för laddning och nu har vi tackat dom rara grannarna och hoppas att det löser sig.

5 kommentarer:

SoF sa...

Tack för omtanken E! :)

Önskar dig självklart en God Jul tillbax (nu när vi inte skickar julkort till varandra).

Gissar på att vi kommer att önska varandra det nån mer gång före Julhelgen.

Idag har varit en bra dag nästan helt utan smärta. :)

gunnar i vaplan sa...

Hur gick de...?

Evas blogg sa...

Usch och fy för bilkrångel! Hoppas det ordnar till sig smidigt och snabbt.

Jessica sa...

Nä, vad trist!

"Där får man för att man är snäll"! ;)

Hoppas det ordnar sig!

Kram, kram

Titti sa...

Usch för bilar som krånglar.
Vår bil står just nu på verkstan, inte för motorkrångel utan för en rejäl buckla, som någon smitar-idiot fixat till på en parkering.