tisdag 31 maj 2011

Ingen fördel alls med hängbröst ..


Mossfolk berättade i ett himla roligt inlägg om fåglar som jäklas.
Här har det varit upplopp, tror jag.
Hela bilen (som stod på sjukhusparkeringen), var översållad av fågelskit!

Vips, säger det, så är jag i Falkenberg och hittar direkt sjukhuset, som egentligen är en vårdcentral och det hela ser otroligt slitet och eländigt ut .., som hade man hamnat i forna Östtyskland.

I alla fall är det känslan man får när man tittar på utsidan.

Så där värst mycket angenämare är det inte inomhus, men det är okej.

Väntrummet är litet och där finns en kaffemaskin och några Marie-kex i en burk och gratis är det också.

Sånt värmer. Det visar på en slags omtänksamhet.

Fem kvinnor är vi som väntar på att bli uppropade och det är alldeles tyst när jag kommer in.

Sen är det inte tyst längre.

Det blir prat om svettiga jobb .., om lyckan i att köra moped (hur kunde man komma in på det då .., sicken tur .-) ..., om glädjen i att cykla (berättar kvinnan som har kommit pedalande från Heberg och från en plastkasse tar upp nyinköpta tunikor i glada färger) ..., om oron för att bröstet ska gömma elakartade tumör .., det pratas om högsommarvärme och en av kvinnorna - hon som tycker så mycket om att cykla - berättar om sitt arbete som lärare för döva barn och vi får veta att en av hennes kollegor kan - enbart genom att läsa på läpparna - avgöra om någon talar skånska!
Det tycker vi andra är intressant och så sitter vi där och säger skånska ord och försöker utröna om det syns någon skillnad.
Lite pratar vi också om kungen.

Och så ropas vi upp, en efter en .., det är som löpande bandet på en konservfabrik .., och jag hamnar hos en sjuksköterska - en man (född 1948, ååå, han längtar till pensionen, säger han ...) -, och behån har jag lämnat hemma, det finns liksom ingen anledning att ha den på och förresten är jag ju ledig .., och mannen hanterar vant mina bröst; först det vänstra och sedan det högra och jag frågar om det är nån skillnad på att röntga stora bröst eller små och mannen säger att det är betydligt enklare med små och medan han drar och rättar till tänker jag på hur det ska vara när han är med sin fru - jo, han har ring -, förvandlas då brösten till något spännande .., inte något som bara hör till jobbet?

Det där att genomgå en mammografi, det är som att grädda våfflor.

Eller att mangla.

Är brösten platta sedan tidigare, blir dom nu - om möjligt - ännu plattare!

Mannen som sköter apparaturen är en pratglad herre och han säger att om nu något skulle vara "otydligt" på bilderna, ja, om man tror att det är ett tekniskt betingat fel, så blir det återbesök i Falkenberg.

Är det däremot annat som inte kan förklaras, då blir det att åka till Halmstad.

Besked lär ska komma inom 2 - 3 veckor.



Efteråt.

Svänger förbi Ica på Skrea Strand som känns som ett ..., som Playa Inglés .., människor går i shorts och flip-flop-sandaler .., sitter på balkonger med ansiktet mot solen .., det är som en underlig värld.

Handlar lite.

Kör hemöver .., hamnar fel .., men kommer rätt.

Heberg .., Eftra ..., Ugglarp och så Stensjöstrand.

Det är när jag just har svängt in på lillvägen där vi bor, som det ser ut som på bilden här ovanför.

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Du är helt makalös när det gäller att få folk att prata!
Och jag vet för övrigt precis hur det känns att hitta bilen sådär som på bilden. Framförallt flera dagar i rad och helst när den är alldeles nytvättad. Då kan man rentav känna sig en smula ilsk.

Cecilia N sa...

Grädda våfflor!

Ja du har då ett eljest sätt att se på saken!
Men det stämmer bra tycker jag, bilden.

Här är det en vagn som turnerar med sköterskor. Jag har då bara träffat på kvinnliga där. Och så en sedelautomat på väggen där man betalar med jämna pengar.

Lotten minns jag också har bloggat om saken. Eventuellt senare också.